Ρομποτική και Προγραμματισμός για τους μελλοντικούς Developers

Ταξίδι στον κόσμο της γνώσης με προγράμματα για παιδιά από 6 ετών

Διαβατήριο για το μέλλον

Στα Futurekids, τα παιδιά, μέσα από ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό περιβάλλον, εξοικειώνονται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με δημιουργικές εργασίες και παραδείγματα της καθημερινής ζωής. Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διαβατήριο είναι ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης στους Η/Υ, για παιδιά 6 έως 14 ετών με προτεραιότητα στην ρομποτική και τον προγραμματισμό, χωρίς όμως να παραλείπει κανέναν ουσιώδη εκπαιδευτικό τομέα. Ανάλογα με την ηλικία ή το γνωστικό τους επίπεδο οι μαθητές κατανέμονται στο Χάλκινο, Ασημένιο, Χρυσό ή Πλατινένιο Διαβατήριο. Τα Διαβατήρια καλύπτουν τις παρακάτω γνωστικές περιοχές:

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Επεξεργασία Κειμένου

Φύλλα Εργασίας

Γραφικά

Βάσεις Δεδομένων

Επιτραπέζιες Εκδόσεις

Τηλεπικοινωνίες

Πολυμέσα

Προγραμματισμός

Λειτουργικό Περιβάλλον

Εφαρμοσμένη Τεχνολογία


Το πρόγραμμα διαβατήριο προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ECDL Base και ECDL Standard.

Δημιουργικές διακοπές

Τα πρόγραμματα ειδικού ενδιαφέροντος διδάσκονται κατά τη διάρκεια των διακοπών (κυρίως καλοκαίρι αλλά και ενίοτε Χριστούγεννα ή Πάσχα). Μπορούν να τα παρακολουθήσουν παιδιά από 10 έως 14 ετών, κάτοχοι Χρυσού και Πλατινένιου Διαβατηρίου ή μαθητές που έχουν καλή γνώση του λειτουργικού συστήματος Windows, είναι εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές Microsoft Office και τη χρήση του Internet. Οι μαθητές διδάσκονται εφαρμογές ειδικού τεχνολογικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, ο προγραμματισμός ή η επεξεργασία ψηφικού βίντεο, μουσικής κ.α.